mandag 23. januar 2012

Opphavsrett

Hvis alt som havnet på internettet ble fritt, ville flere hundre tusen mennesker bli arbeidsløse.
Ingen  ville tjent på noen av produktene sine og dermed ville det ende med at ingen kunne ha produsert nye ting fordi de ikke har penger siden de ikke har tjent noe på de første produktene sine.

Så ved å ta og laste ned filer gratis, som man egentlig må betale for, hemmer man produksjonen til selskapene som bruker internettet for å selge produktene sine.
Når man hemmer produksjonen til selskapene, så har til slutt ikke selskapene råd til å holde oppe bedriften og må legges ned.  Og da mister folk jobben.


Mange er avhengige av opphavsretten

Opphavsrett beskytter bare kunstneren fra krenkelse som er essensielt å beskytte sine interesser i resultatet fra arbeidet. Lovene er skrevet for å beskytte rettighetene til den personen som gjorde det materielle, men la oss innse at den eneste grunnen til at du ville trenge for å beskytte den interessen, er så noen andre kan ulovlig tjene penger på kunsten din.
Hvis det ikke var noen copyright, ville folk fortsatt få lese bøker og lytte til musikken ... forskjellen er at disse elementene vil trolig da være fri. Og siden alt er fritt, blir det ikke laget noe ny musikk siden man ikke kan leve av det. Hvem vil vel betale når man kan få det gratis?

Kilder: Meg selv og http://lifehacker.com/



1 kommentar:

  1. Ok, bra du reflekterer og prøver å se flere sider av saken.

    SvarSlett